Следвайте Гласове в ТелеграмШест от седем заместник-министри на отбраната на Украйна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмШест от седем заместник-министри на отбраната на Украйна
Коментари Харесай

Почти всички зам.-министрии на отбраната в Украйна са освободени

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Шест от седем заместник-министри на защитата на Украйна са освободени от държавното управление. Това заяви депутатът Олексий Хончаренко две седмици откакто с поста си като отраслов министър се раздели Олексий Резников.

Сред тях е и Ханна Маляр, известна и оттатък Украйна с непрекъснатото възобновяване на информацията от фронта. Тя два пъти разгласи за освободено село Клишчиевка, като се наложи да се самоопровергае и да съобщи, че е получила такива данни от военните.

Малко преди новината самата Маляр съобщи, че украинските сили за освободили над 260 кв. км на юг, а по бахмутското направление - 51 кв. км.

Уволнен е и Константин Вашченко, държавен секретар в министерството.

По закон в Украйна уволняването на министъра води до освобождение на заместниците му. Същевременно на поста си, наподобява, остава един от заместниците на Резников - Олександър Павлюк. Според публичната медия " Суспилне " той, наподобява, е запазил поста си.

Според в. " Украинска истина " заместниците в действителност са подали оставки непринудено по искане на Умеров и към този момент се търсят приемници.

Инфо: Дневник

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР